Oct 032016
 

paljasWe hebben het op deze blog vaak over wijn- of bierhuizen van zeer respectabele datum, maar hier komt er nu eens een nieuweling aan bod, namelijk de brouwerij Henricus uit Zeebrugge, die pas sinds 2013 bestaat. Onder andere de Paljas-bieren zijn meteen een goed succes geworden, en zijn inmiddels ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar. Na de Paljas Blond ontstonden de Bruin en de IPA, en dan ook nog deze Saison.

Eigenlijk een heerlijk fris, middelbitter bier voor zomerse omstandigheden, maar ja, met die hoogzomerse temperaturen van de afgelopen maand is er allicht niks mis mee om nu nog te drinken en te genieten!

Licht goudgeel in het glas en mooi zuiver ‘hop’-perig in de mond. De vier hopsoorten die hieraan hebben meegewerkt, zijn de Magnum, Saaz, Amarillo en Cascade (ja, hop is niet zomaar hop, hoor, er bestaan erg veel soorten van, alle zo met hun eigen kenmerken). En dan heeft er met Citra hop tezamen ook een zogeheten Dry Hop plaatsgevonden. Daar kom ik apart wel een keertje op terug.

Intussen: Paljas Saison is een verfrissend lichtblond bier van 6%, waarvan het fijne bittertje nog lekker lang blijft hangen ook. Dus, voordat we de herfst (met z’n zoete bock-en) inglijden…

€2,- bij gesorteerde Supers, zoals Plus en de betere slijterij.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)