Jan 182017
 

Regelmatig duiken er in Nederland nieuwe (of hernieuwde) bieren en pilsen op. Het gaat ook wat dat betreft steeds beter in ons land.

Zo ook dit witbier. Zoals overduidelijk uit de naam valt op te maken, is-ie uit onze hoofdstad afkomstig, en al bestaat deze brouwerij nog maar sinds 1985, de productie is inmiddels vergroot naar twee locaties. Niet slecht voor bier dat door een muzikant in een kraakpand als eerste werd gebrouwen!

Het onderhavige IJwit is een witbier, dús van tarwemout gebrouwen, in ieder geval deels, maar daarnaast bevat het lekker eigenwijs koriander en citroen. Ik vond het  een erg aangename, frisse en tegelijk lichtzoete combinatie, die inderdaad, zoals geclaimd, uitnodigt tot verder drinken! Het bier heeft een licht-goudgele kleur, is – allicht – troebel en geurt subtiel naar de citroen.

Het assortiment omvat een flink aantal biologische en IPA-bieren, een zevental bieren heeft men altijd op voorraad. IJwit is er daarvan eentje.

€2,10 bij supermarkt en slijterij

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)