Mar 282017
 

bomschuitDe nieuwe speciaalbieren en nieuwe Nederlandse pilsen en bieren vliegen ons de laatste jaren om de oren. Met heel veel enthousiasme en toewijding worden oude recepten weer tot leven gewekt, maar worden er ook gloednieuwe samenstellingen bedacht. Allicht vind ik de één meer geslaagd dan de ander, dat zullen jullie ook zo ervaren, maar ze zijn allemaal hoe dan ook de moeite van het proberen waard, en regelmatig duikt er eentje op met opmerkelijke kwaliteiten.

Deze eersteling (voor mij dan) van Brouwerij Scheveningen, jawel, vormde ook meteen een schuimende verrassing. En dat schuim mogen jullie letterlijk nemen: gekoeld of niet, hou je glas bij het inschenken zorgvuldig in de gaten, want dit bier blijft maar doorschuimen! Uiteindelijk, met wat geduld, heb je dan een glas donker oranje-goudgeel bier met een wazige doorkijk (vanwege het niet-filteren en de hergisting op fles), met écht schuim om in te happen en een krachtig, licht bitter karakter. Een echte dorstlesser, weliswaar gebaseerd op de Engelse IPA-bieren, maar met extra hop toegevoegd voor een geheel eigen karakter. Met maar 5,5%alcohol vind ik het toch een sterke jongen, hoor.

De brouwerij, ontstaan uit privé initiatief, bestaat nu al 20 jaar en houdt het voorlopig bij een klein assortiment – heel verstandig: dan blijf je vanzelf uniek!

Wat mij betreft een voltreffer – nou de andere bieren van deze brouwerij nog proeven!

€2,- bij Super; in grotere verpakkingen bij de brouwerij: brouwerijscheveningen.nl

 Posted by at 12:01

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)