May 032017
 

hopusDe eerste gedachte bij het lezen van de naam van dit fraai gefleste bier was: inderdaad, ik hoop ‘ns op goed, smakelijk bier! En daarin werd ik niet teleurgesteld (maar feitelijk is de naam een combinatie van ‘hop’ en ‘opus’; in dit werkstuk zitten dan ook 5 verschillende hopsoorten).

Zoals de randschriften al aangeven: straf, bitter en blond – die kwamen helemaal uit. Een bovengistend bier van 8,3% uit België, geel van kleur met een koperen inslag, met een opvallende ‘neus’ van karamel en honing tegelijk plus andere ‘groene’ indrukken.
Deze verrassende geuren worden gevolgd door een gaaf palet van bittere hopsmaken onder een dikke schuimlaag vandaan springend, een smaakbommetje dat nog een hele tijd heerlijk blijft hangen!

Een krachtig en tegelijk sierlijk bier van degelijke kracht. Het fraaie beugelflesje is daarbij een leuke bonus (kennelijk nogal geliefd bij de bierliefhebbers, want die retourprijs van €0,40 hebben ze heus niet voor niets ingesteld!)

Wat kan er bij? Tapasjes en gekruide augurkjes en uitjes e.d.; pesto-crackertjes

€1,80 à 2,20 bij Mitra, Super

 Posted by at 11:32

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)