Naar verluidt zou er al in 1400-zoveel in Hoegaarden, België, een witbier zijn ontwikkeld, naast de reeds bestaande bieren, waarin men wat koriander en wat sinaasappelschil meetrok.
In elk geval smaakt dit witbier niet naar de Middeleeuwen (als we al zouden weten, hoe dat dan is!), maar juist heel modern, fris en verfrissend. Licht geelblond en verrassend zacht van smaak glijdt het blondgele bier makkelijk naar binnen. Inderdaad kun je die toegevoegde ingrediënten goed, maar bescheiden, herkennen.
Het bier wordt hergist en ongefilterd op fles gedaan, te herkennen aan de troebelheid, en het betekent dat je gistbezinksel aan het eind kunt verwachten. Je mag dat nadrukkelijk meenemen in je glas, als je daarvan houdt. Anders moet je rustig het flesje uitschenken tot 90% en dan de rest laten staan – allemaal naar eigen smaak!
Het aanbevolen zeshoekige glas, dat je dan ook nog zou moeten bevriezen voor het inschenken, kun je ook gewoon vervangen door een willekeurig ander glas, hoor. Het smaakt er allemaal niets minder om!
Extra aan te bevelen voor mensen die van een zachter biertje houden.
€5,- per 6-pak bij supermarkt en slijterij