Sep 182015
 

broesko

Jaren geleden hadden we al een eenvoudige Italiaanse rode wijn, Lambrusco genaamd. In de daarna volgende jaren, met het stijgen van mijn kennis van wijn en met de afname in kwaliteit van de wijn, raakte de Lambrusco op de achtergrond.
Maar de laatste tijd is er ook voor deze wijn een opleving merkbaar, vooral gestimuleerd door de wijnbouwers die er weer een goede verbetering aan willen geven.

En zo kunnen we de Lambrusco weer vaker in de schappen aantreffen, zoals sinds kort ook deze ‘Broesko’ uit de streek van Emilia. De naam geeft eigenlijk de moderne twist al aan, en dat kan voor deze wijn zeker geen kwaad. Tenslotte is deze rode Broesko (ja, er bestaat ook witte en rosé Lambrusco) een soepele, lichte (8,5%) en lekker naar bramen en dergelijke geurende en smakende wijn, eentje die echt geschikt is voor deze tijd van simpel en meer rechtuit. Ik vond ‘m fijn tintelend door de lichte bruis in de wijn, vandaar ook de champagnekurk op de fles. Goed gekoeld blijkt hij inderdaad een hele slag beter te zijn geworden in vergelijking met het verleden.

Grappig genoeg kan de wijn bij zowel lichte als nogal zware gerechten gedronken worden, maar ook op de bekende borrel, zeker als men een beetje op z’n alcohol-inname wil letten!
Als service zit er ook nog een speciaal stickertje op de fles met de tekst ‘Cool Check’, in wit, die blauw kleurt bij de juiste koeling. Altijd handig.

Geschikt bij: pasta, pizza, allerlei vette gerechten, bij de borrel.

€6,- bij AH

  One Response to “Broesko”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)