Aug 272015
 

mosaico De Italiaanse Marken aan de Adriatische Zee, grenzend aan o.a. Toscane en Umbrië, is de geboortestreek van deze Sangiovese-wijn. Le Marche is een machtig mooie kuststreek die erg geliefd is bij veel campinggangers en ook wel ‘het nieuwe Toscane’ wordt genoemd. De druivensoort Sangiovese bestaat eigenlijk al eeuwen, maar komt in allerlei vormen en mutaties voor en kan nogal variëren in kwaliteit. Dat blijkt ook bij deze wijn.

Deze wijn, met z’n diep donkerrode kleur (en een vleugje paars) vond ik namelijk deels lekker geuren naar kersen en rood fruit, maar deels ook wat veel zuren (tannines) bezitten. Dat kan best wat verzachten met de tijd, maar als je ‘m nu wil drinken moet je daarmee wel rekening houden. Bij de bekende pittige Italiaanse gerechten zal hij het goed doen, maar ik vind ‘m niet zo geschikt om los te drinken.

Geschikt bij: rood vlees, de bekende Italiaanse pizza’s en pasta’s

€4,50 bij Plus

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)