Jan 312014
 

bruinejeneverIn de mooie doos vol met heerlijkheden die een aantal Foodbloggers kregen van een groot PR bureau in Koog aan de Zaan zat ook een fles Bruine Jenever van Hooghoudt. Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat ik nimmer zo’n fles zelf gekocht zou hebben. Maar dat geldt voor heel veel producten die zich in de doos bevonden. Toch ga ik alles proberen. Dat is namelijk de bedoeling ervan.

De Bruine Jenever van Hooghoudt bevat, naast uiteraard de jeneverbes, ook kaneel, vanille en kandij. Volgens Hooghoudt is het een toegankelijke, volle en zwoele jenever en ook nog extracten van onder andere grapefruit en abrikoos.
Die laatste twee smaken kon ik niet ontdekken. De kaneel en kandij wel. Je zou vermoeden dat deze jenever een zoetje in zich heeft maar dat is absoluut niet het geval. Het is een stoere en stevige jenever met een warme smaak. De kaneel en kandij zijn vluchtig aanwezig en overheersen zeker niet. Een beetje koel drinken is het lekkerst. Ik moest een beetje terugdenken aan heel vroeger toen oma de kleinkinderen rustig kreeg door het schenken van een glaasje brandewijn met suiker. Eerst door flink roeren de suiker oplossen, dan oplepelen en vervolgens een tukkie doen. Die neiging had ik bij deze Bruine Jenever ook. Niet dat tukkie doen maar wel een schepje suiker erin. Ik ga het zeker nog een keer proberen.

Hooghoudt leverde deze fles met wat recepten erbij. Ham uit de oven ingesmeerd met Bruine Jenever. Crème Brûlée met BJ. Ik denk persoonlijk aan fijngesneden bitterkoekjes geweekt in een paar lepels BJ en daarna door de griesmeelpudding. Cola en Ginger Ale worden genoemd als mixdranken. Maar met wat ijsblokjes mag hij ook mee de zomer in.

Binnenkort een whiskyliefhebber op bezoek. Ik ben heel nieuwsgierig wat hij van deze BJ zal vinden. Best een bijzondere Jenever met veel mogelijkheden.

Prijs rond de € 15,00 bij vrijwel alle slijters.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)