Oct 292015
 

burgershofHoogste tijd voor weer eens zo’n lekkere, zachte Zuid-Afrikaan, want het is alweer een tijdje geleden dat ik hiervan genoten heb. Naast de bekende teksten op het etiket in het ‘Suid-Afrikaans’, wat ons altijd zo fraai in de oren klinkt, met iets van oude tijden daarin, biedt de aanduiding ‘Merlot’ ons ook direct uitzicht op één van de geurigste en aangenaamste druivensoorten die ik ken. De Merlot staat eigenlijk altijd wel garant voor kersen- en bessenaroma’s, met soepele tannines, en om te beginnen een mooie, dieprode kleur in je glas. Deze Burgershof vormt daarop geen uitzondering en biedt bovendien naast iets van een rozengeur een gave, lange nasmaak, of, zoals de Zuid-Afrikaan dat dan zo mooi zegt: sagt en talmend!

Deze wijn, van de familie Reynecke vandaag de dag, in Klaasvoogds ward, Westkaap, is een schoolvoorbeeld van hoe een goede Merlot dient de ruiken en te proeven. Het is een wijn die iedereen weet te waarderen, denk ik zo. Niks complex, niks moeizaam loskomen, nee, zo, recht uit de fles in je glas en in je mond.

Geschikt: als aperitief; en bij rood vlees en alle niet te scherp gekruide schotels.

Niet te warm drinken (dus onder de tegenwoordige kamertemperatuur!)

€5,- bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)