Nov 212015
 

livranHet werd wel weer eens tijd, vond ik, voor een welbekende, ouderwetse, Franse Bordeaux, een echte Médoc, keurig netjes zoals het hoort uit de streek van de Gironde. Tenslotte komen de cadeau- en feestdagen er zo’n beetje aan, en dan willen we graag uit gaan zien naar wat goede wijnen daarvoor, toch?

Deze mooie rode wijn geurt meteen naar zwarte bessen, pruimen en het kenmerkende cederhout en heeft in de smaak behoorlijk stevige tannines. Een goede balans tussen de diverse smaken en die tannines zorgt ervoor dat deze wijn vooral prima past bij met name de wat zwaardere vleesschotels met graag wat vet eraan. De smaak blijft ook lekker lang hangen en ik vond het fijn om telkens een neusje van de wijn op te snuiven, lekker kruidig.

Nee, geen topwijn natuurlijk voor de prijs, maar wel een goede middenmoter die breed inzetbaar is, denk ik zo. Komt ook snel los in je glas.

Geschikt bij: rood vlees, lamsvlees, eend, pittige groentegerechten e.d.

€8,- bij Lidl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)