Dec 222015
 

pomerolZo met de feestdagen gaan we allemaal wel op zoek naar wat mooie wijnen bij de lekkere maaltijden, tenminste: dat hoop ik maar voor u allen! Wie nog een rode  kwaliteitswijn zoekt die nog betaalbaar is voor de meesten (onder de E.10,-) én waarmee je ook de verwende wijnliefhebber kunt plezieren, die zou ik deze bordeaux willen aanbevelen. Een appellation de Lalande Pomerol is altijd al een garantie voor smakelijke, stevige wijnen, en als je er dan eentje voor deze prijs kunt krijgen moet je die kans niet laten liggen, zou ik zeggen!

Veel rijpe bessen in de smaak, die lang blijven hangen in de mond, met diverse andere subtiele geuren en kruidige smaken daarbij, geven aan deze wijn een behoorlijke kracht – een zogeheten stevige body. Ook de nasmaak, oftewel de afdronk, is vol fijne indrukken van rood fruit en heeft een lichte rooksmaak daarbij.

Geschikt bij: rood vlees en lam, ook wel bij wild, en bij oude Hollandse kaas.

Maar ook ‘los’, vooraf bijv., niet te versmaden!

€9,- bij Lidl

  One Response to “Château La Croix St. André Lalande de Pomerol 2013”

  1. […] Château La Croix St. André Lalande de Pomerol 2013 […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)