Jan 042016
 

valdiviesoHeerlijk geurend naar bramen en donker bloedrood in het glas, dat waren de eerste dingen de me opvielen na het inschenken van het eerste glas van deze Chileen.

Al sinds het eind van de voor-vorige eeuw bestaan de wijngaarden van Alberto Valdivieso in Chili, maar pas sinds 1980 worden hier ook niet-mousserende wijnen geproduceerd. Men probeert daarbij de kennis uit de oude wereld te combineren met de beste druiven uit de nieuwe wereld, met een zorgvuldige balans tussen de diverse kenmerken van een wijn. En natuurlijk krijgt men in dat prachtige wijnklimaat daar van de Merlot-druiven de allerbeste resultaten.

In de smaak zijn er naast rijpe pruimen ook vanille en wat rokerigheid te ontwaren, en dat vormt samen met het fijn zuurtje een prima en rijpe wijn, die bij bijna alle gerechten wel past en die iedereen zal kunnen waarderen. Zeer geschikt dus voor feestelijke dagen waar het de rode wijn betreft! Een goede kwaliteit voor ook nog eens een redelijke prijs.

Geschikt bij: allerlei gerechten, van gevogelte tot vleesschotels en groenteschotels. Ook als aperitief; voor wild aan de lichte kant.

€7,- bij Gall&Gall

 Posted by at 12:59  Tagged with:

  One Response to “ValdiVieso Merlot 2013”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)