Jan 202016
 

lesgrangesdecivrac

Rond de afgelopen feestdagen had Lidl een flink aantal prima wijnen geselecteerd, vaak voor een vriendelijke prijs. Sommige daarvan zijn nog niet uitverkocht en nog altijd verkrijgbaar. Deze médoc-wijn is er eentje van en zeker niet de minste. Een diep donkere robijnkleur is altijd een mooie opmaat tot een meestal even mooie wijn. Een aangename geur van kersen, bessen en een kruidige cederlucht gaat aan een stevige, volle smaak vooraf, met tegelijk iets zoets en iets fris van rode vruchten. De tannines zijn nu, na 3 jaar, nog steeds goed aanwezig, maar die zullen met nog wat jaren beslist verzachten tot een aangename, soepele en krachtige impressie.

In het noordelijke deel van de Médoc liggen de ruime wijngaarden van dit château al eeuwenlang trots te pronken. Kalk en klei geven de druivensoorten Cabernet Sauvignon en Merlot (in gelijke delen) hun typische smaken en karakters en dat vinden we ook in deze wijn terug. Voor zo’n goede wijn, die ook nog best kan worden opgelegd, vind ik de prijs uitstekend, dus de liefhebber moet z’n kans maar grijpen!

Geschikt bij: vlees- en stoofgerechten, wild en hartige groenteschotels.

€8,- bij Lidl

  One Response to “Château Les Granges de Civrac Médoc 2012”

  1. […] Château Les Granges de Civrac Médoc 2012 […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)