Aug 232014
 

carles

Houdt u van stevig, stoer rode wijn? Dan heeft u met deze warmbloedige Spanjaard een hele beste in huis. Vanaf dat de kurk uit de fles komt begint zich een krachtig aroma te ontwikkelen van gekruide, pikante rode en zwarte bessen, die na verloop van tijd haast te sterk wordt. Dieprood is de kleur met nog altijd een paarse gloed erin.
Kennelijk heeft de combinatie van de veelgeplante Grenache (Garnacha) en Carignan druiven hier een wel heel sterk resultaat opgeleverd. Niet voor niets staat de aanbeveling op de fles om deze wijn ruim tevoren te openen en zelfs te decanteren, en inderdaad komt de geur het best tot z’n recht in een ruime karaf. Maar laat anders een gevuld glas ten minste een kwartiertje staan, voor eenzelfde effect. Duidelijk vond ik in de smaak ook de eiken lagering te bespeuren, en ook vanille en iets van leer. En zelfs na 5 jaar bevat de wijn nog volop tannines, hoor!
Priorat ligt in het Noord-Oosten van Spanje, niet ver van Barcelona en is een relatief klein ruig wijngebied met vulkanische grond tussen behoorlijke bergruggen. De wijnen die ervandaan komen zijn meestal niet mis en van goede kwaliteit, al is de opbrengst per hectare dan nogal gering. Deze complexe krachtpatser is er een voorbeeld van. Wel dus voor lieden die van een stoer glas rood houden!

Geschikt bij: (gegrild) rood vlees, bij alles van de barbecue en bij sterke kazen

€5,50 bij Lidl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)