Aug 142014
 

offleyVan de zeven smaken van Offley Porto die verkrijgbaar zijn proefden wij er twee. De Offley Tawny Porto en de Offley Reserva Forrester Porto. Beide in combinatie met een stukje Reypenaer kaas. Dat is niet echt noodzakelijk om van de overheerlijke Port te genieten maar het voegt wel iets heel bijzonders toe. De twee lijken wel voor elkaar gemaakt en vormen een onoverwinnelijk team. Offley Port wordt gemaakt van met de hand geplukte druiven. Maar over de methode en de zorg die eraan wordt besteed leest u alles op de website van Offley.

Offley Tawny Porto
Een mooie dieprode vrij donkere port. Geur van rood fruit en een zweem van dadels. Stoer en sterk en toch is de smaak redelijk zacht en rond. Blijft aangenaam hangen in de mond. Een echte klassieke port. Combinatie met de oude Reypenaer Kaas bijzonder en zeer aanbevolen.

Offley Reserva Forrester Porto
De kleur doet aan schitterende juwelen denken. Prachtig sprankelend rood deze portwijn. Een niet al te zoete mooie bloemengeur en smaak. Een elegante portwijn met een stevige body. Er staat een heerlijk recept op de website van Offley van gepocheerde nectarines met vijgen, dessertkoekjes en stukjes amandel. Ik denk ook aan stoofpeertjes.

Na deze twee smaken hebben wij in ieder geval het voornemen om ook de andere vijf smaken een keer te proberen. Als aperitief of met zo’n mooi stukje Reypenaer Kaas als dessert. Zeer aanbevolen.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Offley en wil je zelf ook wel eens Offley Port proeven? Ga dan snel naar www.offley.nl, je maakt hier tot en met 22 augustus kans op twee plekjes voor de Offley Portproeverij in het Reypenaer Proeflokaal. Succes!

Verkrijgbaar bij supermarkt en slijterij.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)