Aug 122014
 

pechlattSamengesteld uit maar liefst vier druivensoorten – Carignan, Grenache noir, Syrah en Mourvèdre – is men er op het chateau Pech-Latt in geslaagd een zacht en zoet geurende en smakende rode wijn op te bouwen. Dit op een wijngaard die zelfs tot voor de Middeleeuwen teruggaat. Deze biologische wijn vond ik prachtig in evenwicht, nu al, met alle smaken van rood fruit en kruiden, aromatisch en vol pit. Maar enkele jaren opleggen gaat ook prima lukken.

Zuid-Frankrijk heeft hiermee een sterke troef in handen wat betreft de Languedoc-Corbières wijnen. De beide van oorsprong Spaanse druivensoorten Carignan en Mourvèdre zorgen daarbij, vermoed ik, voor de fijne tannines en de kruidige fruitindrukken. De combinatie van de Mourvèdre met de Grenache en de Syrah is trouwens vaker een veelbeproefde en erg succesvolle blend gebleken.

Dit is zeker een goede koop, waarmee Aldi een mooie slag heeft geslagen.

Geschikt bij: (gegrild) rood vlees, wild en warme salades

€9,- bij Aldi

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)