Jul 312014
 

dressmywineHet is altijd een heerlijk moment om een nieuwe ster aan het wijn-online firmament te mogen begroeten! Het belangrijkste daarbij is, naast vanzelfsprekend een goed en royaal aanbod van allerlei wijnen, dat zo’n site iets aparts heeft om extra de aandacht te trekken, dan wel iets waarmee men opvalt tussen de collega’s. ‘Dressmywijn’ is op beide vlakken uitstekend geslaagd: er zijn naast de wijnen ook allerlei accessoires verkrijgbaar die met ‘wijn’ te maken hebben, en in het webadres is er ook een eerste onderscheid gemaakt tussen witte en rode wijn (resp. dressmywittewijn en dressmyrodewijn). Zo’n eerste schifting vond ik als klant erg gemakkelijk, zo bij het begin van mijn bezoek, en ik kan nu natuurlijk het webadres van de rode, dan wel de witte wijn, apart onder m’n favorieten opslaan.

Er zijn op dit moment zo’n 13 wijnhuizen beschikbaar en er zijn ongeveer 140 rode en witte wijnen te koop tussen de €6 en 35, met enkele uitschieters erboven. Daarnaast zijn er nog zo’n 25 ports, rosés en mousserende wijnen. Erg fijn is dat je het assortiment zeer uitgebreid kunt doorzoeken: op wijnhuis, druivensoort, land en regio, jaar, smaak. Ook valt er te selecteren op prijsklasse (per €10,-), op de houdbaarheid, op het alcoholpercentage en zelfs bij welk soort gerechten een wijn zal passen! Elke selectie geeft een pagina vol wijnen met een afbeelding en de prijs, doorklikken geeft daarna alle achtergrondinformatie. Aan degenen die niet direct kunnen kiezen uit een wijnhuis, of die liever van-alles-wat uitzoeken, is ook gedacht: met een minimum van 6 flessen kun je een eigen doos samenstellen uit het gehele assortiment. Alle keuzes gaan (meestal) trouwens per 6 flessen tegelijk – maar de verzending is dan ook verder gratis.
De afdeling wijnaccessoires omvat maar liefst 80 artikelen – hierover volgt later meer in een apart artikel.

Als test hebben wij recent een drietal wijnen geproefd in het bereik tot €10,- (met eentje van €14,-) en zo weten we nu dat Dressmywijn wijnen van een voortreffelijke kwaliteit levert! Zo was er een prachtige, donker oranjerode Cava Mont Marcal Extremarium Rosado (de duurste uit de proefset), die – na het zachtjes verdwijnen van de rose schuimlaag met een haast Haagse Bluf-achtige kwaliteit – een zuivere geur en smaak van bessen en frambozen ten beste gaf. Een echte ‘brut’: zoet, sterk, met een zacht bittertje en een goede afdronk. Daarnaast hebben we een prima Grüner Veltliner geproefd (Domaine Wachau Terrassen Federspiel) en een echt volrijpe Merlot uit Chili (Caliterra Reserva) met een prachtige bramengeur en -smaak.

‘Dressmywijn’ stelt zich ten doel de eenmaal gemaakte bestelling ook echt zo snel mogelijk af te leveren – iets wat erg prettig is als je een bestelling goed wilt plannen. Elke bestelling die je vóór 17:30h plaatst, gaat diezelfde (werk)dag nog in de verzending. Al bij al hebben we er een prima online wijnwinkel bij!

En, o ja, vanaf de wijnsite kun je ook nog direct schakelen naar de andere “Dressmy”-webwinkels

 Posted by at 15:13

  One Response to “Dressmywijn: een prima online-wijnwinkel”

  1. […] een eerder artikel hadden we al over de online-wijnwinkel DressmyWijn, zie: DressmyWijn-een-prima-online-wijnwinkel en we beloofden nog terug te komen op hun accessoires. ‘DressMyWijn’ heeft naast hun […]

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)