Jul 302014
 

flemingmerlotWat krijg je als je de volgende ingrediënten samenvoegt: Californië, Merlot, topjaar 2012, Peter Fleming? Dan krijg je een heerlijke, aangename, donkerrode wijn, die helemaal smaakt en geurt zoals ik graag van zo’n wijn mag ervaren. Zwarte bessen en rood fruit vond ik overdadig aanwezig in de smaak, terwijl gerookt hout nadrukkelijk in de geur aanwezig was. De rijke, intense, maar ook zachte smaak blijft nog lang hangen en met z’n diep donkerrode kleur lijkt het wel of de Californische warmte je tegemoet straalt.

Niet te verwonderen dat deze wijn al een mooie concoursprijs gewonnen heeft – evenmin te verwonderen dat de prijs navenant is. Maar hij is het zeker wel waard, en dat bewijst ook wel het feit dat-ie momenteel even niet op voorraad is bij de (internet)leverancier; hopelijk wordt dat snel opgelost!

Geschikt bij: (gegrilde) rood vleesschotels, wild en gekruide gerechten

€10,- bij wijnvoordeel.nl (zodra weer beschikbaar…)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)