Aug 292014
 

colombard

Het blijft altijd weer een verrassing hoe een eenvoudige wijn in grootverpakking uit gaat vallen. Bij sommige mensen, al dan niet wijnliefhebber en -kenner, merk ik wel eens dat op zulke bulkwijn nogal wordt neergekeken, zo van; dat kan toch niks zijn, en dan voor die prijs? Maar dat valt vaak reuze mee, en dat blijkt in dit geval ook weer zo.
Vervaardigd in Australië uit de Chardonnay- en de Colombarddruif hebben we hier met een zeer aanvaardbare, lichte wijn te maken. Die Colombard verleent er zowel een lekkere zomers-frisse smaak aan, als een fijn, straf bittertje. De strogele wijn geurt daarbij zuiver naar bloemen en zomervruchten, zoals perzik en meloen.
Nee, dit is geen gecompliceerde wijn uit het dure segment, maar als je nou eens trek hebt in een licht aperitief, of als je een simpele begeleider zoekt van een lichte maaltijd, dan is dit een goede keus, vooral met de voordelige prijs van de 3L.-verpakking. Ook op partijtjes zal deze wijn zeer geschikt zijn om heerlijk weg te drinken, en met die handige zak-in-pak met ingebouwde schenkkraan gaat dat ook erg soepel!

Geschikt bij: (kip)salades, pasta’s, (gegrilde) groentenschotels. Op partijen en als aperitief.

€9,- (3 L. pak)bij Lidl

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)