Aug 192014
 

muscadet

Meteen bij de eerste slok weet je het: dit is een echte Muscadet Sèvre et Maine! Die typerende ‘kiezel’-achtige geur en citrusachtige smaak straalt je tegemoet. Het wijngebied zelf vind je aan de monding van de Loire, bij Nantes, en ligt zo rondom de kleinere rivieren Sèvre en de Maine. De oorspronkelijke muskaatdruif komt eigenlijk uit de Bourgogne-streek, en heeft hier op de specifieke gronden en in het dito zeeklimaat sinds enkele eeuwen een geheel eigen karakteristiek ontwikkeld. Weinig bekend is dat Hollanders indertijd een flinke rol hebben gespeeld in de opkomst van de witte druif in de omgeving van Nantes, pas later kwam de muskaatdruif daar in zwang.
Van de vier appellations vind ik zelf die van Sèvre et Maine altijd de beste en deze Val de Loire bevestigt nog eens die mening. Zelfs zonder ‘sur lie’ is de onderhavige wijn heerlijk sprankelend en fris. Zeker zolang de aanbieding loopt is dit een fijne aankoop, dacht ik zo.

Geschikt bij vooral vis, schelp- en schaaldieren (denk: mosselen, ja, ook Hollandse!), alle zeevruchten. Maar ook ‘los’ niet te versmaden!

€8,- (5,- aanbieding) bij Gall&Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)