Jun 302014
 

moulinderoguesAltijd als er weer een ‘Bordeaux’ langskomt veer ik weer recht: welke verrassing zou er ditmaal uit de fles komen? Ten slotte koesteren we allemaal zo onze mooie herinneringen aan deze wijnstreek, van jongs af aan, toch? Meestal wordt je tegenwoordig ook niet teleurgesteld in de kwaliteit van de wijn; de productiemethoden zijn daar dan ook te sterk voor verbeterd.

Bij deze Saint Emilion uit de Bordeaux-streek Puisseguin blijkt dat al niet anders: deze rode jongen is een prima vertegenwoordiger van wat men daar zoal kan maken. Gemaakt uit Merlot- en de Cabernet Franc-druiven heeft men een mooi uitgebalanceerde donkerrode wijn samengesteld, die heerlijk naar rijpe bessen geurt. Een goed afdronk completeert het geheel. De druiven van de oogst 2012 zijn fraai gerijpt en dat is goed te merken. Voor z’n prijs heb je hiermee een Bordeaux van aanzienlijke klasse te pakken, die ook makkelijk nog wat jaren opgelegd kan worden.

Geschikt bij: roodvleesgerechten (al dan niet pittig gekruid) en kazen

€7,50 bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)