Jul 042014
 

morgonFameus zijn de Beaujolais-wijnen voor elke liefhebber van de wat lichtere, maar goed rode wijnen. Dit geldt dan met name voor de 10 officiële crus van die streek. Eerder al dit jaar hadden we een mooie Fleurie in de blog (zie ev. Maison Thorin, Fleurie 2011) en nu dan een karakteristieke Morgon.

Dit is één van de stevigste Beaujolais, die werkelijk een lichte Bourgogne benadert. Ook deze, van het huis Les Charmilles, is niet anders: een fraaie rode kleur met een lichte paarse zweem, vervaardigd uit de Gamay-druif, met een lekker zacht karakter. Enigszins rokerig en met een lichte pruimensmaak. De nasmaak is beslist fris en een beetje trekkend, maar dat hebben Beaujolais-wijnen vaker.

Met z’n 12,5% is hij aan de lichtere kant, en ook dat is in harmonie met deze wijnen. Wel wat duurder dan enkele jaren terug, overigens, maar niettemin een prima wijn.

Geschikt bij: diverse vlees en -waren, bij salades of rauwkost, (geiten)kaasjes

€6,- bij Lidl

  2 Responses to “Les Chamilles Morgon 2011”

  1. Ben het niet met je eens, vond het een vlakke wijn. Ik heb ‘m eerder dit jaar al geprobeerd. Ik heb niets tegen de cru’s van de Beaujolais, en Morgon vind ik zeker niet verkeerd. Maar deze vond ik echt tegenvallen, zowel op kamertemperatuur als licht gekoeld.

  2. Ik geniet altijd van de beschrijvingen op dit blog. En tja, of je het nou eens bent met de schrijver of niet is toch helemaal niet relevant? Het is de mening van de schrijver en verder moet iedereen zelf maar proeven en zijn mening bepalen. Ik ga deze wijn in ieder geval proberen.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)