Mar 212014
 

villerambertNogal een lastige naam om zo maar te onthouden, vooral zo met die tussen-r in de naam. Dat heb je soms met hele oude wijnhuizen; deze stamt al uit 1200-zoveel, in de Franse streek Minervois, vlakbij Carcassonne. Maar het gaat uiteindelijk om de inhoud van de fles, natuurlijk, en daar is niks mis mee: een fraaie donkerrode kleur en een opmerkelijk krachtige smaak, kruidig en als van rode bessen. Het is een goede blend van Syrah- en Grenachedruif plus de Mourvèdre, en die laatste is zeker verantwoordelijk voor die wat ruige smaak. Gegroeid op een mengeling van klei en kalk krijg je dan een ‘geconcentreerde’ wijn.
Die Mourvèdre kennen ze in Spanje ook heel goed, maar dan onder de naam Monastrell (of Mataro in Catalonië). En wijnen van enkel deze druif bestaan nauwelijks, maar ja, dat zou vermoedelijk een ook wel erg tanninerijke jongen worden.

Al bij al dus een behoorlijk stoere wijn, die zich door geen enkel gerecht zal laten overdonderen. Vooral aan te bevelen bij rood vlees of barbecue, denk ik zo, want apart drinken kan dan wel, maar van zo’n pure, stevige smaak moet je wel houden!

Geschikt bij: alle vlees, ook van de barbecue.

€ 7,– bij Gall&Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)