Mar 072014
 

blasondebourgogne

De Bourgogne in Frankrijk is natuurlijk, samen met de Bordeaux, bij uitstek de wijnstreek waarvan elke liefhebber vaak droomt dat-ie daar midden tussen de wijngaarden en rijpingkelders mocht zijn geboren. En dan vanzelf eerste keus zou hebben in de beschikbare wijnen!
Helaas, we moeten het maar doen met gewone aanschaf hier, en dat valt met de Bourgognes niet altijd mee. O ja, er zijn er genoeg, en mooie ook, alleen niet voor zulke mooie bedragen. De prijzen zijn namelijk in de loop der jaren, door overvraging uit bepaalde landen, soms tot idiote hoogten gestegen, zonder dat er eigenlijk een correcte kwaliteit tegenover staat. Dan ben je dus blij dat er nog altijd wel slijters zijn die hun best doen zo goed mogelijke wijnen op te snorren tegen schappelijke prijzen.
Blason de Bourgogne is er zo een. Zoals vaak leveren talloze wijnbouwers in dezelfde Bourgognestreek aan één centrale plek, het collectief, waar dan één algemene wijn wordt samengesteld. De Blason is alleen van de Pinot Noir druif vervaardigd, en het resultaat is een niet te zware rode wijn, die heerlijk naar rood fruit smaakt, zoals kersen en aardbeien. Een soepele wijn die prima valt, en echte allemansvriend! Je kunt bovendien genieten van de fijne Bourgogne-geur. Niet te bedwelmend, maar ja, dat fenomeen is meestal dan ook voorbehouden aan de dure jongens…

Te drinken bij: Natuurlijk gaat-ie bij alle rood vlees, maar met deze kracht en smaak zal hij ook uitstekend samengaan met pasta’s, pizza’s of ook tonijngerechten.

€ 9,– bij Gall & Gall

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)