Oct 012019
 

Van Greetz, de bekende verrassings- en cadeau-onlinewinkel, ontving ik deze Spaanse witte wijn voor een beoordeling. Hij is afkomstig uit de streek Castilla y León (Castilië en Leon), een gebied dat je moet zoeken ten Noordwesten van Madrid. Zoals de naam al suggereert is het hier zeer rijk aan kastelen (zo’n 200) en daarbij dan nog honderden musea plus een aantal kathedralen. Prachtige natuur hier op de hooggelegen vlakten, die afwateren op de Duero (Gouden rivier). Als je nu denkt, dat klinkt bekend, dan klopt dat: het is dezelfde rivier waarlangs in Portugal de beroemde Porto-wijnen ontstaan, maar daar wordt hij Douro genoemd! Klimaat en grond zijn hier bijzonder geschikt voor de wijnbouw, met zijn grote afwisseling in kenmerken, door het bergachtige van dit gebied, met al z’n microklimaten. Heerlijke wijnen zijn vaak het resultaat hiervan.

Deze witte, die ik uitzocht vanwege zijn minder bekende druivensamenstelling uit Verdejo en Viura, blijkt een mooie verrassing. Het begint al bij de heerlijke geur uit je glas van tropisch fruit samen met een fijne citruslucht, die alleen al waard is om er wat langer je neus boven te laten zweven. In de smaak wordt die ervaring prettig voortgezet via de zacht-frisse indrukken van lekkere zomervruchten met een licht-tropische inslag. Zo simpel als het etiket oogt, zo complex en evenwichtig is de wijn zelf. Eentje om lang van na te genieten, en aanbevolen om een ander een plezier mee te doen!
Vooral als ‘losse’ wijn te drinken, maar ook goed geschikt bij diverse vis- en schaaldiergerechten, rijst- en groenteschotels (en niet té koud serveren! 12º is mooi).

Prijs €13,- (+ €5,- verzendkosten)

Nog even wat meer over Greetz:
Wat betreft de wijnen en dranken: men voorziet in pakweg 400 artikelen (dat dus naast het arsenaal aan bloemen, kaarten en taarten, en nog allerlei andere cadeaus, zoals cadeaus voor al die bekende speciale momenten in het jaar). Naast wijnen zitten er ook sterke drank, port en speciaalbier in het assortiment. Zoals overal op de site kun je uitstekend filters inzetten om te zoeken in de grote lijst, bijv. op prijsklasse, type wijn, land van herkomst, druivensoort, smaak, thema. De verpakking is feestelijk, naar keuze in een doos of kistje, met of zonder een (eventueel eigen) etiket, of voorzien van een kaartje. En natuurlijk wordt er een supersnelle bezorging geregeld, ja, ook in het weekend. Klik hier voor meer informatie.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)