Jul 232019
 

Klein geheimpje verklappen: je wil wel een goede Loire-wijn, zoals een Sancerre of een Pouilly-Fumé, maar je wil niet de hoofdprijs betalen? Neem dan eens een goede Touraine Sauvignon Blanc, eentje zoals de onderhavige wijn! De Touraine is in feite het minder bekende familielid van de genoemde grote Loire-wijnen uit Frankrijk, maar doet er in prijs/kwaliteit niet voor onder. Daarmee wil ik niet zeggen dat die andere wijnen niet beter zijn (vaak zijn ze dat wel), maar die zijn dan ook gegarandeerd duurder, voilà: zelfde prijs/kwaliteit.

Deze strogele wijn geurt en smaakt naar zomerse bloemen en de bijbehorende (lichte) vruchten, hij kent een verfijnd evenwicht tussen de zoetere indrukken en de verfrissende, lichtzure smaken. De wijngaarden van de Villebois kenmerken zich door een kleiachtige grond, die rijk is aan kalk en mineralen. Je vindt die oorsprong goed terug in de smaak van de wijn.

Dit is uiteraard een wijn om bij warm weer apart te drinken en je dorst mee te lessen, heerlijk gekoeld (maar niet te veel). Vooral deze week is dat heerlijk voor alle achterblijvertjes – laat de rest maar smoren in Frankrijk, wij hebben hier ook fijne wijn! Daarnaast is het een uitstekende begeleider van gerechten met vis, schaal- en schelpdieren (mosselen!), en ook van salades en groenteschotels, vooral als daarin geitenkaas is verwerkt.

€7,30 bij Plus en andere supermarkten

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)