May 262014
 

cotesdurhone

Côtes du Rhône doet bij mij prompt weer terugdenken aan vroeger jaren, waarin heel vaak juist de wijn uit deze streek erg populair was. Natuurlijk was de kwaliteit niet altijd even geweldig, toen, maar ja, de ‘omstandigheden waarin’ maakten veel goed!
Deze rode Côtes is samengesteld uit de druivensoorten Grenache, Syrah en … Mourvèdre. Die laatste (ook Monastrell genaamd) is minder bekend als een druif voor een cépage, maar wordt wel vaak samen met andere druiven gebruikt. Hij verleent wijn z’n smaak van rood en zwart fruit en dat is in deze Côtes goed te merken. Met deze blend heeft het wijnhuis Borget een uitgebalanceerde wijn samengesteld, met een goede verhouding tussen het zoet en het zuur.
Dit is een lekker drinkende wijn, geschikt om ontspannen in te nemen, zeker bij dit heerlijke zomerweer. Voor de prijs hoef je het alvast niet te laten!

Geschikt bij: vleesgerechten, vegetarische gerechten, kazen.

€3,20 bij Aldi

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)