May 142014
 

kaapseprachtNatuurlijk konden we er niet aan ontkomen om eens wat huiswijnen van de bekende supermarkten te gaan testen. Daarom nu eerst de al jarenlang meestverkochte wijn van de Aldi, de Kaapse Pracht. Dit Zuid-Afrikaanse huis van de Westkaap produceert naast een witte wijn Droë Steen vooral deze rode Pracht van de Pinotagedruif, een kruising van de Pinot-noir en de Cinsau(l)t-druif, plus wat echte Cinsault. Het resulteert in een zeer aangename, lichtere, rode wijn, die verrassend zacht is, bij gebrek aan scherpe tannines. Bij het openen en bij je eerste snuf aan het glas bespeur je een kenmerkende brand- of schroeilucht, een beetje rokerig, maar wel aangenaam. De smaak bevat rood fruit en gecombineerde kruiden – lekker, en geurig!
De wijn drinkt al bij al heerlijk weg, zacht en soepel. Geen wonder dat deze echt goedkope wijn bij de Consumentenbond kortgeleden samen met enkele andere supermarktwijnen tot de top-4 behoorde van de wijnen tot €4,-. Die andere huiswijnen laat ik binnenkort graag volgen.

Geschikt bij: vleesgerechten, bij pasta’s en kaasjes.

€ 2,89 bij Aldi

  One Response to “Kaapse Pracht 2013”

  1. IDD Grandioze wijn…..super altijd goed.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)