Feb 172019
 

Je zal maar op weg gaan, op een houten schip in de 18e eeuw, naar Batavia, met je hele gezin, en dan ter hoogte van Zuid-Afrika ziek worden! Het enige dat er dan opzit is van boord te gaan in de eerstvolgende havenstad, te weten Kaapstad. Het overkwam de Texelse familie Deetlef, waarna zij maar gebleven zijn en er een boerderij hebben gesticht. Sinds begin 1800 verbouwen zij op de Westkaap wijn, al zeven generaties lang inmiddels. Ervaring genoeg dus, en ook veel kennis en de toepassing van nieuwe technieken in de wijnbouw. Garantie voor prachtige wijnen.

Deze strogele wijn is er een goed bewijs van: de typische frisse, bloemige geur van de Chenin-Blanc druif gaat vooraf aan een complexe geur van groene appel, ananas en wat passiebloem. Ook een lichte citroensmaak ontbreekt niet, en dat is dan weer de verdienste van een beetje toegevoegde Sémillon-druif. Al bij al een slimme en heerlijk dorstlessende combinatie, die ook fijn apart te drinken is. Veel aandacht wordt er besteed aan zuivere en verantwoorde wijnbouw, helemaal van deze tijd. Het uitstekend geschikte klimaat ter plekke doet de rest!

Geschikt bij: vis, schaaldieren, lichte salades en groenteschotels

€6,- bij Plus

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)