Dec 032018
 

Het wijnhuis Barone Montalto is te vinden op Sicilië en, zoals alle Sicilianen, zijn de mensen daar trots op hun land en op hun wijnen, die ze dan ook liever niet als Italiaans aangeduid zien. Maar voor ons maakt dat wat minder uit, als de wijn zelf maar smaakt. En dat doet hij uitstekend, vind ik. Gemaakt van de van oorsprong Griekse druif Grecanico (de naam zegt het al), met z’n lange, amberkleurige druiventrossen, smaakt de wijn fris en licht zoet en geurt naar bloesem en citrus.

Elders in Italië, waar dezelfde druif Garganega heet, wordt er veel Soave-wijn mee gemaakt, en dan zit je juist weer in het noordoosten van het land, bij Verona en Venetië, heel ver van Sicilië af, dus!
De Grecanico is een heel vriendelijke wijn, die iedereen zal behagen en niemand zwaar zal vallen, heerlijk sappig en fris, met een licht bittere ondertoon die fijn dorstlessend werkt.

Geschikt als aperitief en bij diverse salades en lichte, wit-vlees schotels.

€6,50 bij Plus

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)