Jul 122021
 

Het mag dan nog niet echt stabiel willen zomeren, maar voor je weet staat de hitte weer voor je deur en slaat de hevige dorst weer toe. Voordat het zover komt kun je maar beter zorgen dat je een fijn voorraadje verfrissend vocht hebt klaarstaan!

In dat kader zou je eens aan dit populaire biertje kunnen denken. Aan verfrissend gehalte kom je hier helemaal niks te kort: de citroen stijgt er royaal bovenuit. Maar ook is er een heel lekker zoet aanwezig. Dat wordt veroorzaakt door toevoeging van ‘tequila-aroma’, wat dat dan ook precies mag zijn – daar kom je niet achter. Maar de combinatie zoet/zuur doet het perfect op warme dagen, en aan het alcoholgehalte mankeert ook helemaal niks: 5,9%.
Het biertje bestaat al vanaf het eind van de vorige eeuw, gebrouwen bij Straatsburg, Frankrijk.

In de tussentijd zijn er zo’n 10-tal variaties op het origineel ontstaan, naast smaken van tequila zijn er ook versies met limoen, munt, cactus, cachaça, guarana en diverse kruiden. En natuurlijk is er een alcoholvrije variant. Hier in Nederland zijn er een 5-tal te koop, in de bekende standaard flesjes en blikjes.
Prima verfrissend bier, niet al te subtiel, maar hij drinkt haast te gemakkelijk weg…

€7,70 – 8,20 per 6 flesjes (33 cl) bij Supermarkten

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)