May 042021
 

Bij onze Belgische buren bestaat sinds eind vorige eeuw een speciale brouwerij, die erop is gericht bieren voor derden te ontwikkelen en produceren. Hierdoor kunnen nieuwe of bestaande brouwerijen plus individuele personen proberen een nieuw product te verbeteren én in de markt te laten zetten. Het verdere traject van reclame en verkoop is dan weer aan de aanleveraars zelf. Hun integriteit zorgt ervoor dat geen simpele kopieën van bestaande producten worden vervaardigd. Sindsdien zijn er ook nieuwe projecten ontwikkeld, speciaal gericht op de kernbegrippen hop en gist.

Eén van de langs deze weg ontwikkelde bieren is dit Hemelse Visioen. Het is een diep-donkerbruin, haast zwart, prachtig mokkakleurig schuimend bier geworden, met een krachtige, bittere hopsmaak. Die bitterheid is trouwens niet gering (voor de kenners/liefhebbers: 62 IBU en dat, gevoegd bij een alcoholpercentage van 8, geeft helder aan dat ons bij het drinken een flinke stoot te wachten staat! Een heerlijke hangende smaak volgt en daarbij een fijne zoete indruk – inderdaad lijkt het wel een soort voorproefje van een hoger hemels bereik!

Dit instituut, de Proefbrouwerij genaamd, is gevestigd in de fabuleuze plaats Lochristi-Hijfte in Oost-Vlaanderen. Maar laten jullie zich daardoor niet misleiden, deze brouwerij is werkelijk een grote faam waardig (en ook prima onder hun eigen naam op het internet te vinden). Als het nu behandelde bier model staat voor de normale kwaliteit van deze brouwerij, dan mogen wij hiervan de komende jaren nog veel verwachten. Gelukkig maar voor ons!

 

€2,75 supermarkt, drankenhandel

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)