Oct 282020
 

Corona? Daar heb ik wel eens van gehoord, geloof ik?! Tsja, wie heeft daar nou níet van gehoord – inmiddels tot vervelens toe, en zelfs al leidend tot ergernissen en frustraties…
Maar wij laten ons niet kisten en gaan er heerlijk dwars tegenin! In elk geval wat betreft onze stemming en het zoveel mogelijk genieten van al het goede dat nog ruimschoots voorhanden is. Dit prima Corona-biertje bijvoorbeeld!

Dit Corona, origineel Mexicaans van Grupo Modelo, wordt tegenwoordig in licentie gebrouwen bij onze zuiderburen van de gebruikelijke ingrediënten gerstemout, mais, hop en natuurlijk water. Het komt altijd heel verrassend over in z’n doorzichtig glazen jasje, met 35,5 cl inhoud en met 4,5% sterkte. Lichtgeel van kleur en om te beginnen lekker citrusfris van indruk. Ook de verdere smaak laat ons fijn opwekkend achter, zonder veel diepgang, aangenaam zoetig, met een klein bittertje. Uitstekend in de zomer, maar ook in het koude seizoen niet te versmaden. Dorstlessend.

Mede door de echte betekenis van corona: kroon of hoofdkrans, hangt er een stralend en feestelijk imago aan dit bier. Kennelijk hebben de mensen de situatie nou juist opgevat als een signaal om tegengas te geven aan de opkomende meer sombere gevoelens. Nog nooit tevoren heeft dit ‘tropische’ bier zo’n goede omzet gehad, haaks dus op de aanvankelijke verwachting! Wel, ik zal er niet over klagen: het biertje drinkt lekker weg, geschikt voor iedereen die van licht en luchtig houdt. En dat partje citroen dat nog wel eens in de flessenhals wordt gestoken? Laat dat maar gewoon weg, het voegt verder niks toe behalve show, want origineel diende dat om insecten uit je flesje te houden, maar ja, daar hebben wij in deze tijd binnenzittend tóch geen last van!

Gebruik: allicht los; en bij het eten: alle witvlees en -vis, salades, jonge kaasjes

€1,40 bij supermarkt en online

DrankDrank

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)