Aug 102020
 

We schrijven 2006; een bevlogen Brabantse amateur bierbrouwer beseft na een aantal jaren brouwen dat hij blijkbaar een prima biertje maakt, want er komt steeds meer belangstelling voor. Zeker als hij op een gegeven moment wordt overvallen door een reuze-bestelling van maar liefst 500 liter van z’n succesnummer tot dan: Zuster Agatha. Nadat de grootste schrik daarover was weggezakt werden er snel knopen doorgehakt en in een ommezien stond er een complete brouwerij een kloeke productie te vergisten! Een nieuw succes was geboren en sindsdien is het brouwerij Muifel, nu een man/vrouw of vier plus een groep vrijwilligers, voor de wind gegaan. Een assortiment van een stuk of twintig speciaal- en seizoenbieren is eruit voortgevloeid.

Deze Ossekop (de brouwerij staat in Oss) is een bovengistend blond bier van tarwe- en gerstemout, gehopt met de Tsjechische Saaz hop en met Brewer’s Gold voor de frisse citrusachtige smaak erbij. Samen met het prachtige goudgeel van het zachte bier en de uitstekende schuimkraag om lekker in te happen, heeft deze kleine liefhebbersclub een dikke prestatie neergezet. Men voorziet bovendien de markt van een rijke keus aan voortreffelijke bieren, die het denk ik waard zijn om ze allemaal uit te proberen.

De brouwerij kan worden bezocht, er is allicht een proeflokaal en er is zelfs een ‘bierista’-opleiding te koop. En hoe zit het nou met die naam Muifel? Het volledige verhaal moet je eigenlijk op hun site lezen, maar de korte versie is eenvoudig deze: ‘Muifel’ is de lokale, Megense uitspraak van het aloude ‘Duvel’, een zeer bekend bier van over de grens dat zij oorspronkelijk graag wilden nadoen.

€2,25 bij slijterij, supermarkt en online

KokenKoken

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)