Jul 062020
 

Vooral bij de beter voorziene supermarkt kun je tegenwoordig de meest bizarre en nieuwe bieren vinden, afkomstig uit de meest ongewone, onbekende en onverhoedse plaatsen en landen. Een complete weelde op dat gebied! Soms weet ik haast niet te kiezen uit het overweldigende aanbod – maar dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg!

Rein Quadrupel is weer zo’n verrassend bier, geproduceerd door het EpeBierCollectief (allicht uit Epe, Veluwe), dat sinds 2012 in de lucht is met een toenemend aantal speciale bieren. Het loopt hier uiteen van een gemberbier van 4% (’ZZZoef’) via Weizen 6,2% (’Duuster Wit’), Pumpkin Ale 7% (’Papoen’) naar Stout 11,5% (’Veluws Vuur’). Het onderhavige bier, Rein Quadrupel, is met z’n 10% een stevige jongen, en wordt in de Belgische abdijbier-stijl gemaakt. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat we hier een donkeramber bier in handen hebben, met diverse lekkere smaken, met heel aantrekkelijke aroma’s, maar ook met een eigen, licht frisse toets. De gebruikte hoppen voeren zijn prettig herkenbaar, maar overheersen niet, net zomin als het zoet overheerst, gelukkig.

Prima evenwichtig bier, heerlijk van smaak, vooral als je het niet té koud drinkt: zo’n 10 ºC plus is eigenlijk het best.

€2,75 bij Supermarkt en Slijterij (niet alle), online

KokenKoken

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)