May 012020
 

Dat er de laatste jaren talloze bierbrouwerijen zijn bijgekomen, zal denk ik niemand ontgaan zijn. Veel nieuwe mogelijkheden daarvoor (denk aan fondswerving), en heel veel nieuwe, enthousiaste, jonge ondernemers hebben daartoe bijgedragen. Heerlijk voor ons om daar lekker van te profiteren en ons hopelijk keer op keer te laten verrassen met de laatste vondsten op biergebied!

Deze quadrupel wordt sinds enkele jaren gebrouwen in een omgebouwd bedrijfspand in het hart van één van de noordelijke hoofdsteden van ons land. Gezien de naam, Martinus, kan iedereen toch wel raden dat het hier gaat om Groningen? Bedrijvigheid genoeg hier, want naast het brouwen van speciaalbieren houdt men er ook een restaurant en een proeflokaal op na.

Van het (ruwweg geteld) nu gebrouwen achttal biersoorten is deze quadrupel wel de zwaarste, met z’n 9,5% alcohol, zoals te verwachten was. Gelukkig is-ie niet al te zoet (wat voor mij een pre is – maar daar mag iedereen anders over denken), en daardoor komen juist de lekkere smaken van het diep-donkerroodbruine vocht het best tot zijn recht. Inderdaad kun je hierin een combinatie van rozijnen en vijgen proeven, zoals het flesje zelf aangeeft.

Een lekker, warmbloedig, evenwichtig zwaar bier bier, dat je natuurlijk lekker lui en rustig moet drinken. Er ging al weinig of niets boven Groningen – en nou nog minder!

€3,- bij Supermarkt, Slijterij en Online

KokenKoken

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)