Mar 272020
 

Logisch dat een oude, getrouwe brouwerij als Grolsch poogt in de moderne markt mee te komen door bijvoorbeeld meer bijzondere bieren te produceren. Van tijd tot tijd zie ik dan weer een nieuwe loot aan de boom op de markt verschijnen, en, tuk als ik ben op dat meestal zachtaardige Tukkerse bier, laat ik me dan graag verleiden tot proeven.

Dit goudblonde bier, sinds 2018 op de markt, ontleent zijn speciale karakter aan de uitgekiende keuze van hop en gerste- en tarwemout plus Belgisch abdijgist in het brouwproces. Het resultaat is een verrassend lichtvoetig en toch vol bloemig/kruidig bier, met een fijn bittertje. Met 6,7% alcohol en de bekende 45cl inhoud uit de al even bekende beugelfles kun je hier best even voor gaan zitten. Ik vond ‘m lekker, in evenwicht, en met haast iets van honing en lichte kruiden in de smaak toe. Wat noten of zachte, rijpe kaasjes erbij doet geen kwaad!

Geschikt bij: gevogelte, stevige witvis (kabeljauw, baars), salades.

€2,50 à €2,75 bij Supermarkt en Slijterij

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)