Feb 242015
 

fraisedesbois1Het kan nooit kwaad eens een nieuwe rubriek te beginnen, en ik wou vanaf nu ook de diverse likeuren behandelen, die we zoal rijk zijn. Natuurlijk weten we allemaal wel dat ze bestaan, maar ze lijken toch altijd een wat marginaal bestaan te lijden. En dat is reuze jammer, want er bestaan heel wat goede tot zeer goede likeuren.

Ja, sommige zijn erg aan de zoete kant, maar aangezien je van een likeurtje meestal toch maar een enkel glaasje neemt…

Deze Fraise des Bois wordt gemaakt in het hart van de Bourgogne in Frankrijk uit bosaarbeien (vandaar dus die naam, allicht). Die bosaardbeien groeien in het wild in allerlei bossen, parken en buitenplaatsen, ook bij ons in Nederland trouwens, maar die zijn maar zelden echt lekker te noemen. In het warmere Frankrijk is dat dus een ander verhaal, en de fijne, volle smaak van deze bosvruchtjes zijn dan ook uitstekend te proeven in deze 20% likeur. Van de gebruikte aardbeien bestaat 8% uit de bosaardbei; verder is er wel wat rode kleurstof toegevoegd voor het betere aanzien, natuurlijk. Dat gebeurt wel vaker in de likeuren, want anders lijken de meeste erg bleekjes!

Deze likeur is prima de mixen bijv. met een glas bruiswijn, zoals een goede prosecco, als aperitief. ‘s Zomers aangenaam met wat gemalen ijs en ‘s winters lekker puur!

€14,- (1/2 L.) bij de Slijterij

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)