Jun 302015
 

fuzionIn het westen van Argentinië, tegen het Andesgebergte aan, ligt de stad Mendoza, zeer in trek bij wijnliefhebbers, uit binnen- en buitenland. Als je daar naar dat machtige Andesgebergte kijkt, richting west, met aan de andere kant daarvan de Chileense hoofdstad Santiago, denk je misschien: hé, dat lijkt wel het decor van die beroemde film, kom, hoe heet ie ook al weer: Seven Years in Tibet. Nou, dat klopt dan helemaal, want die werd hier inderdaad (deels) gefilmd, zo lees ik. Ja, we dachten toch niet dat men zo’n kolossaal epos werkelijk in Tibet had mogen filmen? Maar het geeft me meteen een beeld van die streek; indrukwekkend is het woord. En dan zijn er ook nog uitgestrekte wijngaarden, die hier op hoogte machtig veel zon ontvangen en mede daardoor een rijke druivenoogst kennen.

Veel minder bekend dan de krachtige rode (Malbec) wijnen zijn de rosés uit deze streek, maar die mogen er ook best zijn. Deze FuZion bijvoorbeeld, fraai donkerroze, bijna met iets van kersen erin, oogt niet alleen goed, maar smaakt ook uitstekend, naar aardbeien en een beetje naar citrusvruchten. Een licht geur van rode vruchten en een fijne balans tussen zoet en zuur voltooien het geheel. Deze zachte, elegante rosé drink je prima weg en past bovendien goed bij diverse schotels.

Geschikt bij: vis- en kipschotels, licht salades en licht gekruide groentegerechten.

€4,90 bij Jumbo

  One Response to “FuZion Shiraz 2014”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)