Sep 112015
 

fasto

Hebben jullie dat nou ook, dat je soms een hele bekende naam langs ziet komen, maar dan op een product dat er niets mee te maken heeft? Nou, dat was bij deze rosé ook m’n eerste gedachte: hé, die naam ken ik toch van geisers of zo? Wat doet dat dan op dit etiket? Maar allicht heeft het niks te maken met de firma van deze nuttige apparaten. Het trok wel m’n aandacht en dús moest ik deze wijn wel gaan proeven!

Fasto is gewoon de naam die ze in Spanje hebben gekozen (in Italië zou het nog ‘praal’ of zoiets betekend hebben, maar hier?). Rueda is een gemeente noordwest van Madrid en bekend van z’n witte wijnen (provincie Valladolid), Tempranillo en Verdejo zijn de druivensoorten waaruit de wijn is gecomponeerd (verhouding 55% om 45%).

De wijn is licht aardbeikleurig, mooi helderroze, en de geur heeft iets van frisse zomervruchten, zoals weer die aardbeien, maar ook met wat frambozen. Dat zet zich ook door in de smaak, samen met een fijne citrussmaak. Gewoonweg een goede frisse rosé voor een zacht prijsje, niet als een spuitende geiser, maar wel lekker fris en zeker niet zoet. Met een licht wit-vleesschoteltje zal hij best samengaan. De fraaie gestileerde afbeelding van een zeepaardje verhoogt de vrolijke indruk nog verder.

Geschikt bij: lichte kip- of kalkoenschotels, groente en salades.

€4,- bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)