Apr 202016
 

barossa

Voor een aanvaardbare prijs (zeker in vergelijking met omringende landen) kun je deze rode Australische wijn bij de Jumbo kopen. Met de ogen dicht kun je echt niet het verschil proeven met een goede Franse Shirah-wijn uit een duurdere klasse namelijk, en dat is heel wat waard!

De wijngaarden van de familie Geber zijn al anderhalve eeuw aan de Barossa verbonden en het grote gebouw (‘estate’) genaamd kasteel Tanunda staat er ook al weer een eeuw. Van de druiven van oude shiraz-wijnstokken wordt deze wijn samengesteld. Inmiddels heeft men een prima reputatie opgebouwd en doet men niet onder voor de ‘oude’ wereld qua kwaliteit en rijkdom van de wijn.

Kenmerkend in deze wijn zijn de dieprode kleur, de aantrekkelijke pruimen- en zwarte bessengeur en de gepeperde rode- en zwartebessensmaak. Een heel directe wijn: meteen aansprekend en ook met een lang hangende smaak. Met z’n 14,5% is het bovendien een behoorlijk stevige wijn. Die kan wel wat hebben om bij te eten!

Geschikt bij gekruid of gegrild vlees, pittige groenteschotels, kaasgerechten.

€10,- bij Jumbo

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)