Mar 022016
 

jonkersdal

Voor wie de decemberaanbiedingen van de Aldi heeft gemist: hier is een lekkere rode wijn die nog altijd wel degelijk beschikbaar is: de Jonkersdal Merlot 2014.

Een Zuid-Afrikaner van de Westkaap, vervaardigd door de wijncoöperatie Koopmanskloof en vallend onder de hoede van het Fairtrade-label. Dus wat wilt u nog meer? Nou, u wil vast wel weten hoe deze wijn smaakt en geurt, vandaar mijn proefje op de som. Om te beginnen ruikt deze Merlotwijn vol en verrukkelijk naar rode vruchten, ook pruimen zijn erin te bespeuren, en het geheel heeft iets heel aards en zoets. Dat zet zich ook in de smaak voort, waarna een mooie balans rest tussen het zoet en het zuur van de tannines. Deze wijn is verrassend qua geur, smaak en evenwicht, zeker gezien de geringe prijs ervan. Aangenaam en zeker aanbevolen om ook los te drinken.

Ook hier vond ik dus weer een prettige verrassing, en zeker fijn voor de kleinere beurs.

Geschikt als aperitief en verder bij rood- of lamsvlees, en bij zachtgekruide groente- en wokschotels. Ook bij zachte, milde kaasjes.

€4,- bij Aldi

  One Response to “Jonkersdal Merlot 2014”

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)