Jul 082014
 

grolschZullen we maar weer eens een gewoon pilsje ter hand nemen? Dat wordt met de aanstaande WK-wedstrijden toch wel weer eens tijd! En dan maar meteen een klassieker: de vermaarde beugelfles van Grolsch. De tv-reclame hiervoor werd vroeger altijd begeleid door oud-Hollandse ambachten met dito klassieke muziek erbij, iets wat de oudere generatie zich vast nog heel goed herinnert – net als die fabuleuze foto’s van Paul Huf voor de papieren reclameversie. U kent de leuze misschien nog wel: Vakmanschap is Meesterschap. Tegenwoordig wordt dat niet modern genoeg meer geacht en zijn beide uitingen van buis en uit krant en blad verdwenen. Ik vind dat nog steeds jammer en ik zal daar toch niet de enige in zijn?

Hoe dan ook: het is nog steeds een prima, zacht pilsje. Erg fijn open te ‘ploppen’ en met z’n 45 cl. lekker royaal in een goed glas. Nee, echt goedkoop is dit pils nooit geweest, maar soms, in aanbiedingstijd, scheelt het een flink stuk. Hetzelfde geldt trouwens voor de reguliere flesjes.

Maar ja, die beugeltjes, hè? Die zijn trouwens ook fraai her te gebruiken, voor allerlei drankjes om zelf mee te nemen voor onderweg. of om diverse vloeistoffen in te bewaren in je keuken. Nee, ik zou de beugel echt niet willen missen!

ca. €0,85 à 0,70 per beugel bij supermarkt en slijterij

  2 Responses to “Grolsch beugel”

  1. Ahhh, geweldig! Alle herinneringen galopperen weer langs. Bedankt voor de link!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)