Jul 242014
 

magnersDe vorm van het flesje zet je eigenlijk een beetje op het verkeerde been. Ik dacht aan bier toen ik het flesje zag. Maar nee, het is cider. En in dit geval in de smaak “bessen”. Een echte Magners Irish Cider en dus in de verste verte geen bier. Naast de bessensmaak is er ook een originele (appels) en een perenvariant die kort geleden ook in Nederland op de markt is gebracht.
In Ierland kent men Magners al sinds 1935 en daar zul je het op veel plaatsen ook van de tap kunnen bestellen.

Maar goed, de Magners Irish Cider Berry proefden wij. Zoet. Het is nogal zoet. De smaak deed erg denken aan ouderwetse cassis maar dan met 4,0% alcohol. Advies is om het heel koud te drinken en liefst met ijs. Zo’n groot glas gevuld met ijsschilfers en dan Magners Irish Cider erbij. Zeker met warm weer heel lekker. Ik kan me overigens ook voorstellen dat je het in een lang smal wijnglas serveert als aperitief. Ierse cider is minder droog dan de meeste andere ciders en men verwacht dat het daarom in Nederland wat meer gewaardeerd zal worden. Dat zou me niet verbazen. Zoals gezegd moet je wel van zoet houden. Het proberen zeker waard.

Flesjes van 350 ml rond de 1,99 o.a. bij Gall&Gall

 Posted by at 13:39

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)