Apr 232014
 

hugoBij ‘zomer’ denken we allemaal natuurlijk aan licht, lucht en heerlijk zonnig en fris weer. Daar wil je dan ook zeker een passend drankje bij. Elk jaar (of elke paar jaar), komt er dan wel een nieuwe, populaire, modieuse wijn naar voren, die het zeker dat seizoen geweldig gaat doen. Helemaal als je ‘erbij’ wilt horen (en wie wil dat niet?), kun je gewoonweg niet om zo’n drank heen. Zo kunnen we voor dit jaar vaststellen dat er een heerlijke, frisse en milde zomerwijn ontdekt is, samengesteld door twee Noord-Italiaanse barlieden (en ‘Zadi’ is weer samengesteld uit de eerste letters van hun beider achternamen, altijd leuk).
Het is in feite een cocktaildrank, gemaakt van een spumante (witte bruisende wijn) met daarin vlierbloesem, munt en geconcentreerd limoensap. Ook wat extra ‘bruis’ is aanwezig. Het resultaat is een heerlijk verfrissende en fruitige zomermix, die door z’n geringe alcoholpercentage van krap 6% ook prima ‘doordrinkt’ en voor haast iedereen geschikt is. Juist op parties en barbecues zal deze cocktailwijn hoge ogen gooien!
Hugo bevat trouwens geen smaakstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen.
Je serveert de drank met wat ijsblokjes (vooral bij hogere buitentemperaturen aan te bevelen!) en voor de sier enkele verse muntblaadjes. Maar ook bij een etentje, met diverse gangen, kun je deze wijn prima inzetten: als spoom, met bijvoorbeeld een bolletje citroen- of passievruchtijs! De wijn wordt geleverd in hele moderne, aantrekkelijke flessen, met een eigenzinnige opdruk.
Voor alle info en de verkooppunten, zie: Zomerdrankje
(overigens: Hugo wordt op z’n Italiaans dus: Joego, met de ‘g’ als een zachte ‘k’)

€9,95 bij: zie Zomerdrankje (want alle verkooppunten zijn daar te vinden)

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)