Apr 142014
 

puklavecIn de aanloop tot het Paasweekeinde wil ik op drie achtereenvolgende dagen van een drietal supermarkten, twee slijterijen en een warenhuis elk één wijn behandelen. Misschien maakt dat jullie keus voor de aanstaande feestdagen wat gemakkelijker?

Allereerst twee witte wijnen. Morgen en overmorgen komen telkens 2 rode wijnen aan bod.

Puklavec 2013  (Spreek uit: Poeklavetsj )

Lang deden de Balkanlanden op het gebied van wijnen hier niet echt mee; het bleef altijd maar beperkt tot enkele soorten, en dan vaak alleen voor de kenners. Nu probeert men daaraan met goede promotie eindelijk het e.e.a. te verbeteren en één van de betere wijnen hierin is sinds het afgelopen jaar de Puklavec uit Slovenië. Bij de Jumbo/C1000 ook nu weer royaal verkrijgbaar en dan met name in combinatie met de vermaarde asperges aan te bevelen. Dat speelt dus juist nu, vlak voor deze late Pasen, een prima rol, want de asperges zijn er volop, dus mooier kunnen we het niet treffen! Deze combi van de druiven Sauvignon Blanc en Pinot Grigio smaakt heerlijk fruitig en fris, tegelijk ook licht pittig – vandaar dat asperges er zo uitstekend bij gaan.
Maar ook los, als aperitief, is-ie zeker niet te versmaden. Met z’n 10,5% sterkte zal hij bovendien nooit zwaar vallen.

Deze wijn, goed: als aperitief, bij asperges, vleesschotels en salades.

€5,50 bij Jumbo en C1000  (bij Jumbo ook:  €2,- flesje 1/4 L.)

Een heel fijn aspergerecept is bijvoorbeeld: Asperges met hollandse garnalen en basilicumsaus

 

cimarosaCimarosa, Chardonnay-Viognier, Chili 2013

Dit wijnhuis klinkt niet alleen naar de vermaarde Italiaanse klassieke componist,  maar het maakt ook wijn die een soort klassieker te noemen is. In dit geval is de wijn van Chileense afkomst (Centrale Vallei) en heeft een voorname smaak en geur. Het wijnhuis Cimarosa stelt trouwens zijn wijnen vanuit een aantal landen samen. Hier is een prima blend gemaakt van de Chardonnay en de Viognier-druif in Chili, waardoor de kwaliteiten van beide het best tot z’n recht komen.

Deze strogele, droge wijn ruikt heerlijk citrusachtig en naar zomerbloemen, heeft een lekkere abrikozensmaak en staat met 13,5% z’n mannetje wel.

Deze wijn is ideaal zowel als aperitief als begeleider van stevige vis, salades.

€4,- bij Lidl

Makkelijk en altijd heerlijk is een Witte vis uit de oven.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)