Feb 112014
 

jacobscreek

De Australische wijnmaker Jacob’s Creek is een van de grootste van dat land en maakt hele diverse wijnen. Al jaren staan ze aan de top daar, met vaak hele goede wijnen, die echter nogal eens aan de prijs zijn als ze eenmaal hier komen. Maar ze maken ook lichtere wijnen die een bijbehorende (lichtere) prijs hebben.
Zo kregen wij een witte en een rosé wijn ter test in die klasse. Als je dan ziet dat het wijnen zijn van de Muskaatdruif, dan weet je al dat ze waarschijnlijk nogal zoet zullen zijn.

En dat klopt dan ook wel, maar voor wijnliefhebbers die liever juist wat zoets in de mond proeven, zijn dit prima wijnen. Vooral omdat ze licht zijn, namelijk maar ruim 7%, zijn ze uitstekend ‘door te drinken’, en dat moet je ook zeker doen. Met name bij hapjes en desserts, en later in het jaar lui buiten en op het terras, zullen ze heel goed bevallen.
Natuurlijk ook als aperitief te drinken. Opvallend genoeg gaan ze ook voortreffelijk bij pittig en pikant eten: het zoete compenseert prima het pittige. Zeker als je deze wijnen op z’n Australisch nuttigt: ijskoud! Tsja, wat wil je ook, daar down under, als het zoals nu gloeiend heet is, in hun hoogzomer. Hier moeten we daar nog éven op wachten, maar als je nou je ogen dichtdoet…

De witte variant heeft een heel licht strogele kleur, met een zoet-frisse meloen- en perziksmaak. Het lichte tinteltje maakt het tot een zomerse wijn.
De rosé doet er niet voor onder, met als extra: rode bessensmaak erin. Ook hier een beetje bruis, oftewel ‘frizzante’, dat er een extra plezier aan geeft.

Geschikt bij: (gekoeld) zowel bij zoet als pikant; dessert; als aperitief; op het terras.

€ 6,60 bij Albert Heijn

Tip: Bijvoorbeeld bij Kip op Thaise wijze

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)