Feb 172014
 

bluemare

Er bestaat een gigantische hoeveelheid druivensoorten, sommige zeer bekend en andere te weinig. Bovendien heb je bij een aantal nogal eens de reactie van: wat een vreemde naam is dit? Zo ook met de soort ‘Picpoul’ met z’n drie varianten. Maar dat valt meteen weg als je de wijnen proeft die van deze druif worden vervaardigd: ze bezitten beslist een geheel eigen karakter. De druif in kwestie komt trouwens weer geleidelijk steeds meer in de aandacht terug.
Het aparte karakter geldt ook voor onze wijn-van-de-dag. Dat begint al met het kijken naar je ingeschonken glas: geel, ja, maar met een zekere groene inslag. Het aardige is dat je daardoor meteen denkt aan fruit als appels en peren die nog net niet helemaal rijp zijn. En dat is nou precies de smaakimpressie die je bij deze wijn krijgt! Daarbij zijn er duidelijk fijne bittere trekjes te proeven, waardoor het een opvallend dorstlessende wijn is. De geur doet in de verte aan bloemen en limoenen denken.
Toegegeven: dit is niet de meest superbe Picpoul uit de Languedoc, Frankrijk, die ik ooit heb geproefd, maar als je deze wijn bij voorkeur jong drinkt dan zal hij je voor deze prijs zeker niet teleurstellen.
Bovendien is het een wijn die het goed doet bij kazen en (heel verrassend) chocolade, waarmee de al gememoreerde bittertjes fraai harmoniëren.

Te drinken: bij vis en schelpdieren, Mediterraan eten; als aperitief; bij kazen en chocolade

ca. € 4,- bij bijvoorbeeld Jumbo en vergelijkbare Picpouls bij de andere supermarkten

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)