Mar 242014
 

kornuitEven een gewoon biertje tussendoor. Nou ja: bier, het is feitelijk pils, maar bij ons in het Hollandse wordt dat nou eenmaal voor het gemak aangeduid met ‘bier’.
De brouwerij Grolsch (oftewel de Groenloose Brouwerij) heeft vorig jaar weer eens een nieuw pilsje uitgebracht onder de naam ‘Kornuit’. Het idee daarachter is dat het een hommage is aan Peter Cuyper, één van de oorspronkelijke brouwers van zo’n 400 jaar geleden. Reeds in 2001 was er al een gelegenheidsbier onder de naam ‘Proeftijd Kornuit’ uitgebracht, dus die naam kon best weer eens worden gebruikt.

Het is een rustiek 5%-pils geworden met een tweetal soorten hop. Van die hop merk je niet zo veel, maar van de mout des te meer. Daardoor is het een heel zachtaardig pilsje geworden, eigenlijk qua karakter dus niet kloppend met de kennelijk bewust stoere naamgeving Het drinkt overigens prima weg, mits je van een zacht pilsje houdt. Als je het biertje net uit de koeling trekt wees dan zo wijs het flesje even iets op temperatuur te laten komen: dan komt de zachte smaak beter tot z’n recht.

€ 0,70 per flesje 33cl. bij de supermarkten

 Posted by at 15:23

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)