Mar 132014
 

ikibierVreemde naam, natuurlijk, in eerste instantie: IKI-bier. Met name Engelstaligen krijgen door de klank onprettige associaties, want het klinkt als ICKY, en dat betekent zoveel als ‘uggh’ of ‘jakkes’ voor ons. Maar geen nood, hoor: dit bier is heerlijk!

Verrijkt met gember en groene thee heeft het een heel rijke, frisse smaak, met een heel mooi bittertje, waarvan ik altijd erg hou. Een soort Aziatisch Fusionbier, zou je kunnen zeggen, lekker hip. Allicht hoeft dat niet altijd meteen een aanwinst te zijn, maar hier is dat wel goed gelukt.

Het aardige is dat het Japanse karakter en het woord Iki zoveel betekenen als ‘positief leven’. Nou, dat is precies het gevoel dat je bij het drinken van dit bier krijgt! Amberkleurig en heel kruidig ruikend geeft dit 5,5%-bier je juist die dorstlessende tintel die aan deze fraaie lentedagen extra glans verleent. Al bij al is het een heel goed, modern bier. Opvallend genoeg komt het helemaal niet uit Japan, maar wordt het gebrouwen in België en Nederland. Meer info op de website van IKI.

Er bestaat ook de variant Iki Yuzu van 4,2% (Yuzu is een soort citrusvrucht).
Gaat goed samen met pasta’s, schaaldieren, sushi en bijv. zuurkool.

+/- €1,50 flesje 33cl. bij supermarkt (o.a. Jumbo en Marqt)

Allicht ook bij Japanse restaurants te krijgen.

 Posted by at 13:26

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)